BEL-gemeenten

BEL-gemeenten

De BEL-gemeenten kenmerken zich door een sterk lokaal georiënteerd bestuur, gericht op behoud van het dorpse karakter.

 

Blaricum

Blaricum is een idyllisch dorp, midden in ‘t Gooi. Een echt dorp van toen, met een heerlijk ongedwongen en gemoedelijke sfeer.

boerderij in het groen in Blaricum

Rondom Blaricum vind je bos, heide, zandverstuivingen en water. In de sfeervolle dorpskern is het prima winkelen en ook op culinair vlak houdt Blaricum zijn naam hoog. Ook de Bijvanck, een aantrekkelijke groene woonwijk, heeft een plezierig winkelcentrum.

Tussen het Gooimeer en het oude dorp bouwt Blaricum aan De Blaricummermeent. Een schitterende nieuwe wijk, waar kopers en huurders de vrijheid krijgen om hun woondroom te realiseren of een nieuwe start te maken. Langs de A27 ontstaat BusinessPark27 met ruimte voor ondernemers.

Eemnes

Eemnes ligt in 1 van de mooiste polders van Nederland: het nationaal landschap Arkemheen-Eemland.

polder met paarden in Eemnes

Een gebied met volop ruimte voor watersporters, fiets- en wandelliefhebbers. Goed wonen en werken staan centraal in Eemnes. Voor alle woonwensen is er ruimte door kleinschalige uitbreiding binnen de bebouwde kom en aan de zuidkant van het dorp.

Ook ondernemers kunnen in Eemnes goed terecht. Er zijn 2 winkelgebieden met detailhandel, een bedrijventerrein in Eembrugge en een bedrijventerrein langs de A27.

Ga naar www.eemnes.nl

Laren

Laren is het oudste dorp van het Gooi. Kenmerkend is de monumentale Brink met grootste basiliek boven de rivieren.

basiliek op de Brink in Laren

Rond de Brink is gezellige horeca en een riant winkelaanbod. Iets verderop ligt Singer Laren en het dorp wordt omringd door mooie heidegebieden. Laren is een prachtige plaats om te wonen en om een dagje uit te gaan.

De gemeente staat ook bekend om zijn hoge voorzieningenniveau. Met onder andere 2 musea, een theater, zwembad en sporthal, levendige sportverenigingen waaronder een top-hockeyclub, goede huisvesting voor ouderen en een groot aantal welzijnsinstellingen.

Ga naar www.laren.nl